Популярне

«Язик до Києва доведе»… А BlaBlaCar іще дальше…

Кожному з нас хоча б раз у житті доводилось долати значні відстані громадським транспортом: автобусами чи потягами, наприклад. І добре, якщо вам пощастило їхати  «бусиком» преміум класу із телевізором, кондиціонером та іншими перевагами.

Але ж часто буває, що на досить далекі маршрути виїжджає не завжди комфортний транспорт. І правду кажуть його водії та касири на вокзалах: «Не подобається – їдьте машиною». Ми б і раді поїхати, але що робити тим, у кого авто -  це ціль, яка поки що не досягнута? Не чекати ж нам, допоки здійсниться мрія, щоб поїхати з точки А в таку омріяну точку В. Для вирішення цієї задачі креативні люди придумали надзвичайно вигідну, економну, доступну та приємну послугу - BlaBlaCar. А тепер детальніше…
BlaBlaCar - це один із найпопулярніший додатків для пошуку супутників для подорожей автомобілем. Звідки ж узялась така чудернацька назва? Складається вона із сленгового англійського виразу BlaBlaBla, що означає «балаканина», «теревені» і Car – авто. Суть програми полягає у тому, що водій, виїжджаючи (зазвичай на далекі маршрути) значно економить на бензині, беручи собі супутників у дорогу. Відповідно, і ціну за проїзд він називає значно нижчу, аніж представники пасажирських перевезень автобусами та потягів. Як результат: економія грошей, часу ( авто значно швидше довозить до місця призначення), і хороша компанія.
Звісно, як у всіх новинках варто відмітити плюси та  мінуси даного додатка. По-перше, не забувайте про те,що ви їдете із незнайомою людиною. Тому, вирішивши,  все-таки, скористатись такою послугою, сповістіть знайомих, продиктуйте їм номер автомобіля. Бажано робити це все на очах у водія, щоб дати зрозуміти, що інформація про те, куди і з ким ви поїхали відома багатьом людям. Це забезпечить вам додаткову безпеку  під час подорожі.
По–друге, завжди читайте відгуки про водія, з яким збираєтесь вирушити. При потребі, зв’яжіться із його попередніми супутниками і все розпитайте.              Більше знаєте – більше спокою на душі.
BlaBlaCar – швидко здобуває прихильність у загалу, адже переваг у нього досить багато. Інколи, водії настільки захоплюються своїми пасажирами та приємно проведеним часом із ними, що грошей навіть не потребують, а із звичайних відносин зароджується дружба.
Вирішувати кожному окремо, але, думаю, ті, хто хоч раз спробував такий вид подорожей, підтримають думку, що це досить цікаво та весело. До того ж, багато зусиль витрачати не потрібно. Щоб знайти пасажирів, водіїв, варто завантажити додаток BlaBlaCar на Android або iPhone, зареєструватися в ньому і повідомити, який саме маршрут ви обираєте. У кожній поїздці, крім пункту призначення і вартості, вказують і додаткові параметри: чи дозволено куріння, чи можна взяти із собою тваринку, а також наявність в салоні музики.
Чим би ви не подорожували, хочеться побажати, аби завжди і в кожному місці ви відчували себе комфортно і повертались додому із приємними спогадами та емоціями.
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією