Популярне

Коли діти бояться стоматологів: що робити?

Кожен із нас в дитинстві боїться стоматолога. Хоча й дорослі відкладають похід до стоматолога у довгий ящик. Знаємо, що за ротовою порожниною потрібен ретельний догляд та регулярне відвідування стоматолога.

Як дитині пояснити, що відвідувати зубного лікаря потрібно обов’язково, щоб у неї були здорові зубки та хороший прикус? Діти коли чують «стоматолог» відразу ж панікують, а все через те, що бояться болі. Все рівно привчати дітей доглядати за зубами потрібно змалечку, бо потім це буде важко. Перше, що потрібно батькам – зайнятись пошуком хорошого лікаря, який має досвід роботи з дітьми. Лікар повинен вміти знайти підхід до дитини, повинен добре володіти словом.

Як дитині пояснити, що вона йде до зубного лікаря, і щоб реакція була нормальною? Маленьким дітям найкраще все пояснювати у формі казки чи придумати певну пригоду. Проявіть фантазію. Наприклад, Ви з малюком вирушаєте на конкурс, той у кого здорові зуби отримає приз. Ви власним прикладом можете показати дитині, що лікар – це не страшно. Для початку самі йдете на огляд, щоб дитина бачила: «Дані дії не несуть біль». З оглядом простіше, а ось коли мова йде про лікування, тут трохи складніше.

У кабінеті лікаря не залишайте дитину одну, все ж коли вона буде бачити рідну людину їй не так страшно буде. Комфортна атмосфера дасть можливість дитині розслабитись та довірити свої зубки у руки фахівця. За допомогою гри, де лікар буде грати добру фею, дитина зможе позитивно ставитися до лікаря, чекатиме поки він відновить чарівну посмішку.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією