Популярне

Як з’явились «найки» Air Max

«Найк Ейр Макс»  – одна з найпопулярніших ліній кросівок фірми «Найк», при створенні якої використовується унікальна однойменна технологія амортизації взуття. 

Розробником технології амортизації «Ейр Макс», що запатентувала систему, засновану на використанні інертного газу, укладеного в поліуретанову оболонку був авіаційний інженер Френк Руді. В середині 70-х років минулого століття Френк запропонував фірмі «Найк» використовувати його винахід як амортизатора для підошов спортивного взуття. Але ця ідея не справила враження на керівництво фірми, тому такий винахід навіть не прийняли. Інженер пробував продати свою систему амортизації іншим фірмам, але скрізь на нього чекала відмова.
Через деякий час Руді знову вирішив спробувати щастя в «Найк», на цей раз він був настільки наполегливим, що йому вдалося переконати керівництво фірми в ефективності нової технології.
Так в 1987 році на світ з’явилися кросівки, у яких в якості амортизатора використовувався повітряний міхур, настільки великий, що він був добре помітний на підошві. Рекламна кампанія нових кросівок теж була по-своєму унікальною – у ній вперше в історії використовувалася пісня Beatles в рекламних цілях (це була пісня «Revolution»).
Починаючи з 1993 року, амортизатори «Ейр Макс» у «найках» стали масово виконувати не тільки функціональну роль, але і бути елементом декорування: задник деяких моделей навмисно розроблювався з прозорого матеріалу, щоб можна було бачити сам амортизатор. У 1995 році модельний ряд збагатився кросівками з прозорою вставкою на носку, а в 1997 році до них приєдналися кросівки з прозорими вставками по всій довжині устілки.
Кросівки з використанням нової технології відразу ж стали справжньою сенсацією і їх популярність продовжує неухильно рости. Так, модель «Nike Air Max Classic BW» стала практично уособленням міської моди. Модельний ряд розширюється, і до сьогодні створено понад 40 різних моделей кросівок з технологією «Ейр Макс». Кожен може вибрати і купити «найки» для будь-якого виду спорту.
Головна особливість технології «Ейр Макс» – це використання в якості амортизаторів бульбашок повітря, запаяних між шарами матеріалу підошви. Ці повітряні амортизатори добре видно у спеціальних прозорих декоративних віконцях, що прикрашають підошву. Розміри і розташування амортизуючих вставок сильно відрізняються один від одного в залежності від моделі кросівок. Така різноманітність дозволяє з ідеальною точністю підібрати найбільш зручну модель кросівок для конкретної мети.
У першу чергу такі кросівки призначаються для бігунів і баскетболістів, так як саме ці види спорту дають дуже велике навантаження на ноги спортсменів. Але завдяки своїй універсальності, вони чудово підходять практично для будь-якого виду спорту. Яскравий дизайн «кросів» вдало вписався у сучасну моду, вони відразу ж стали практично невід’ємною деталлю костюмів представників численних музичних субкультур.
Випущена в 1990-му році дуже популярна модель «Ейр Макс 90», яка до 2000-го року носила назву «Nike Air Max III» відрізняється дуже оригінальним поєднанням кольорів і класичними лініями. Завдяки своїй збільшеної повітряній подушці, ця модель забезпечує надзвичайно високий рівень амортизації. Сьогодні ж у магазинах доступна величезна різноманітність кросівок «Найк Ейр Макс». Тому кожен зможе віднайти свою пару, яка ляже йому до ноги. 

Валентина Мельник
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією