Популярне

Що треба зробити перед співбесідою

Співбесіда пройде успішно і без зайвих хвилювань, якщо присвятити трохи часу підготовці. Поради експертів Міжнародного кадрового порталу hh.ua допоможуть вам у цьому.

1. Вивчіть компанію, у яку йдете
Чим займається організація: що приносить основний дохід, які в неї основні проекти/продукти, з ким вона конкурує і яку частку ринку охоплює. Почитайте новини і перегляньте соціальні мережі компанії, щоб бути в курсі останніх подій. Перевірте, чи не було скорочень у департаменті, куди ви влаштовуєтесь. Подивіться інші оголошення цього роботодавця на сайті з вакансіями: це допоможе визначити рівень зарплат, якщо компанія їх зазначає.

2. Вирішіть для себе особисто питання про зарплату
Твердо вирішіть, яку зарплату ви хочете і на який мінімум готові погодитися. Мінімум у кожного свій, але ми рекомендуємо обов’язково врахувати при його підрахунку всі регулярні обов’язкові платежі й побутові витрати. На співбесіді ця цифра може лише підвищитися, якщо з’ясується, що від вас очікують виконання додаткових обов’язків, — але ніяк не зменшитись. Інакше задоволення від роботи ви навряд чи будете отримувати.

3. Проведіть репетицію самопрезентації
Якщо ви знаєте, що вам складно презентувати себе, — репетируйте. Найкраще зробити так: складіть список ваших навичок, які будуть найбільш корисними для цієї вакансії. Це ваші козирі. Структуруйте їх у хронологічному порядку, щоб розповісти про місця роботи, де ви отримали зазначені навички. Розповідь повинна бути достатньо короткою, не довшою ніж дві хвилини. І вона повинна презентувати вас як кандидата, який принесе максимальну користь компанії. Прорепетируйте відповідь перед дзеркалом або перед близькими, якщо не впевнені в собі.

4. Перевірте адресу і маршрут
Щоб не витрачати на це час у день співбесіди, напередодні перевірте ще раз адресу компанії. Зазвичай її надсилає HR-менеджер разом із запрошенням на розмову. Подивіться, як дістатися за потрібною адресою, побудуйте маршрут і закладіть час із запасом. Що попросив узяти з собою рекрутер? Найчастіше потрібен паспорт, щоб отримати перепустку на прохідній. Якщо необхідно взяти із собою диплом, резюме або ще щось — зберіть усе напередодні, складіть в одну папку й покладіть у сумку.

5. Підготуйте одяг
Щоб узагалі не хвилюватися про це у день співбесіди, виберіть зручний одяг заздалегідь. Не варто одягати презентабельну річ, якщо вона коле й тисне, інакше на співбесіді ви будете думати про тугий пояс, а не про запитання інтерв’юера. Переконайтесь напередодні, що речі чисті й непом’яті.

6. Придумайте запитання
Складіть список запитань, які хочете поставити HR-менеджеру. Про зарплату, умови, час роботи, попереднього співробітника на посаді, безпосереднього керівника або про моменти, які вас особливо зацікавили в оголошенні про вакансію. Запишіть ці запитання у блокнот або на аркуш паперу. На співбесіді сміливо дістаньте його і запитуйте просто за списком. Під час інтерв’ю у вас можуть виникнути додаткові запитання. Обов’язково озвучуйте їх, це покаже вашу зацікавленість і уважність.

7. Поїжте!
У розпал зустрічі може підло забурчати в животі. Якщо ви легко піддаєтесь емоціям і точно знаєте, що на співбесіді будете сильно хвилюватися, випийте таблетку заспокійливого. Але лише якщо ви вже пробували його раніше — інакше є ризик, що новий препарат виявиться надто сильним і викличе не спокій і розслаблення, а легку загальмованість.

Потрапити на співбесіду допоможе правильно складене резюме. Для тих, хто сумнівається у своїх силах або не впевнений, що вигідно описав свій досвід і навички, є матеріал від hh.ua «Слова і фрази, які зроблять резюме значно кращим».
 

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією