Популярне

Випускників яких ВНЗ цінують роботодавці

Троє із п’яти роботодавців звертають увагу на диплом, якщо мають справу зі спеціалістом початкового рівня. Найбільш авторитетні, на їхню думку, рейтингові національні ВНЗ. А ось приватні навчальні заклади не викликають довіри у представників українських компаній. Про це детальніше — в результатах дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Більшість українських роботодавців не звертають уваги на диплом, вважаючи досвід і компетенції найкращим доказом профпридатності. По-іншому розвивається ситуацію у випадку прийому на роботу студентів і спеціалістів початкового рівня. Тут диплом може стати конкурентною перевагою, оскільки свідчить про цілеспрямованість і бажання навчатись. Крім того, має значення і сам ВНЗ. Не секрет, що в топових університетах вимоги до студентів вищі, а процес навчання передбачає серйозну віддачу.
За даними опитування роботодавців, найбільш авторитетними є рейтингові національні ВНЗ, такі як КНУ ім. Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія або КПІ. Понад третина опитаних гідно оцінять диплом будь-якого державного українського ВНЗ. А ось приватні навчальні заклади не викликають довіри у представників українських компаній. Лише один зі ста роботодавців візьме до уваги такий «диплом». Не можна сказати, що сильно посприяє працевлаштуванню диплом закордонного ВНЗ. Лише у шести зі ста компаній першочергово візьмуть на роботу пошукача, який отримав освіту закордоном.
 

Більше за все роботодавці хотіли б бачити у своїй компанії випускників КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ, Києво-Могилянської академії, КНЕУ і Харківського політеху. Також до ТОП-10 ВНЗ увійшли Національний авіаційний університет, ЛНУ ім. Івана Франка, Львівська політехніка, ХНУ ім. В. Каразіна і Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого в Харкові.

На думку українських роботодавців, якісна освіта є хорошим стартом для успішної кар’єри. Про це заявили дещо менше третини опитаних. Майже половина представників компанії вважають, що вибір ВНЗ впливає на подальшу кар’єру лише в тому випадку, якщо випускник іде працювати за спеціальністю. І ще майже чверть упевнені, що диплом ніяк не вплине на професійний успіх.

 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією