Популярне

Ринок праці напередодні осені

Кінець літа – період традиційного затишшя перед початком нового бізнес-сезону. Стан ринку праці у серпні лише підтверджує цю тенденцію. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, показники активності головних гравців ринку – роботодавців та пошукачів – залишились без змін. Вцілому за минулий місяць на сайті було розміщено близько 20 тис. вакансій і понад 52 тис. резюме.

Перед новим навчальним роком збільшилась кількість пропозицій для спеціалістів у галузі освіти. Також роботодавці активніше шукали випускників вишів, які вийшли на ринок праці цього літа. Помітне зростання вакансій спостерігалось у сфері автомобільного бізнесу, спортивних клубах і салонах краси. Рідше у порівнянні з липнем пропонували роботу бухгалтерам і фінансистам, фахівцям з маркетингу та реклами, HR-ам, працівникам у сфері страхування та нерухомості.
Серед пошукачів збільшили свою активність працівники освіти та держслужбовці. Також зросла кількість резюме від представників мас-медіа і спеціалістів у сфері консалтингу. У зв’язку із закінченням літнього сезону рідше шукали роботу представники туристичної галузі, спеціалісти з сервісного обслуговування і робітничий персонал. 
Традиційні лідери за кількістю резюме та вакансій – Київ, Дніпро, Одеса, Львів і Харків. У серпні збільшилась кількість резюме в Одесі, Івано-Франківську та Черкасах. Менш активно шукали роботу у Вінницький, Житомирській, Хмельницький, Закарпатській і Тернопільській областях. Саме у цих регіонах опублікували найменшу кількість нових резюме у порівнянні з попереднім місяцем. 
Кількість вакансій збільшилась в Київській, Полтавській, Рівненській, Сумській та Хмельницькій областях. Менше давали оголошення про роботу у Чернівецькій, Чернігівській, Запорізькій, Кіровоградській та Тернопільській областях.
Подолання піку кризи сприяло тому, що роботодавці почали сміливіше вказувати розмір матеріальної винагороди в оголошеннях вакансій. У серпні більше третини вакансій були опубліковані із зазначенням заробітної плати. Найчастіше відкрито заявляють про зарплату в таких проф. сферах як продажі, адмін. персонал, початок кар’єри, маркетинг та робітничі спеціальності.

Дані були отримані у результаті аналізу бази даних вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у серпні 2016 року.

Катерина Мащенко, керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією