Популярне

У Тернопільській області хлопчика вдарило струмом біля дитсадка

Через трагедію увесь Теребовлянський район поставили на ноги. На території, де постраждала дитина, були представники і з місцевого відділу освіти, і голова Іванівської ОТГ, і поліція, і чиновники з Тернополя.

Нещастя трапилося із семикласником Миколкою, що живе в селі Ілавче на Теребовлянщині. Разом з друзями він грав у хованки і зайшов всердину трансформаторної підстанції. Його вдарило струмом. Родина хлопчика є неблагополучною, кажуть у школі. Жителі села та всі небайдужі збирають кошти, аби допомогти дитині.

Люди налякані і шоковані. Такого, кажуть, не чекав ніхто.

Постраждав хлопчик, йому 12 років. Миколка Трофимчук – семикласник. Навчається у сільській школі. Від того, що трапилося, директор закладу Валентина Терещук, не може оговтатися і досі. Голос тремтить.

- Постраждав наш учень. Господи, допоможи йому, - каже вона. – У хованки того вечора грали 12 дітей різного віку. Миколка зайшов на території підстанції. Діти кажуть, що було відчинено. Його вдарило струмом. Тоді малеча побігла додому, покликали батьків. Ті викликали швидку. На допомогу прийшла місцевий лікар. Вона надавала першу допомогу дитині.
За словами директора, хлопчик на момент ураження струмом був при свідомості. Але згодом через сильний больовий шок, уже у швидкій, не міг терпіти. 

Одразу після трагедії хлопчики, які були з Миколкою біля трансформатору, зробили скриньку та почали збирати гроші на лікування товариша. Небайдужі жителі села долучилися до цієї ініціативи. Гроші виділяє і громада, і церква, і всі, хто може допомогти.

- Діти дуже налякані. Вони стараються допомогти, - наголошує Валентина Терещук. - А батьки цих дітей організували збір коштів у селі.
Як розповіли в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, із термічними опіками 2-го та 3-го ступенів лівого плеча хлопчика госпіталізували у Теребовлянську районну лікарню. Звідти хлопчика одразу перевели в Тернопільську обласну дитячу лікарню.
Навесні схожий прикрий випадок трапився у Чорткові. Тоді школяр також зайшов усередину трансформаторної підстанції. Від ураження струмом дитина загинула на місці. Чиновники на обласному рівні обіцяли перевірити усі підстанції. І ось знову трагедія, і знову постраждала дитина.

 

Жителі села просять усіх небайдужих відгукнутися та зібрати кошти на лікування хлопчика. Напівсирота наразі лишився наодинці з бідою. Мама коштів не має. Тому лише допомога кожного із нас може дати дитині шанс на повноцінне життя
 

ДОВІДКА

Дуже просимо відгукнутися тих, хто має змогу підтримати Колю.

Номер картки Приватбанку: 4149 4991 3274 7179 на ім'я волонтера Мазур Галини.

Допоможіть, хто може.
 

Емма Кец
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Чер
12
Знайшовши якість і захист: де купити найкращі плівки для ламінування

Чи часто ви знаходите себе у пошуку ідеального рішення для збереження і захисту ваших важливих документів та фотографій? Ламінування є надійним способом зберегти документи від зносу, забруднень та вологості. Якщо ви шукаєте найвищу якість плівок для ламінування, то ви потрапили за адресою! У цій статті ми розкажемо вам про найкращі місця, де можна придбати плівки для ламінування, які гарантовано забезпечать вам бездоганний результат.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією